Více pohybu, lepší zdraví

V současné době, kdy většina lidí dělá buďto s počítačem nebo naopak tvrdě maká u pásu, je nárůst nemocí, které souvisí se sedavým způsobem života zcela pochopitelný. Ono tato epidemie však nepostihuje pouze dospělé, ale stále častěji jsou jí nakažené i děti, které rovněž tráví většinu volného času buďto za počítačem, případně dřepěním před televizí. V současnosti tak stále více nezletilých má problémy s nadváhou či dokonce trpí obezitou, což je skutečně alarmující. A přitom lék na tento neduh je poměrně jednoduchý – pravidelný pohyb. Čím více a správně se budete hýbat, tím spíše se vám budou vyhýbat rozličné nemoci. A také bude krásnější.
Běh po pláži
Vhodné k posílení ducha
Každý člověk, který alespoň trochu někdy sportoval moc dobře ví, že pohyb je vhodný nejen k posílení tělesné schránky, ale rovněž i ke zlepšení psychiky. Samozřejmě, že když budete dělat denně pět set sklapovaček, neznamená to, že budete mít duševní zdraví pevné jako skála.
Sportovní dráha
Navíc proti psychickým chorobám to také většinou neúčinkuje, i když můžete sportování brát jako podpůrnou léčku. Nemyslete si ale, že úzkosti, deprese nebo snad schizofrenii prostě rozběháte, to určitě ne. Když ale budete mít pravidelný zdravý pohyb, stanete se více odolnější před možným projevem těchto chorob. Během sportování se totiž do těla vyplavují látky, které mají na svědomí dobrou náladu.
Boty pro běh
Co cvičit?
Čím ale posilovat tělo i ducha zároveň. Sportovních aktivit, které můžete podnikat je skutečně široká škála. Pokud jste začátečníci, rozhodně byste se neměli přepínat a raději dělat méně a častěji, než mnoho a málo. Ideální je jízda na kole, případně domácká alternativa v podobě rotopedu. Oproti běhu, kdy si můžete snadno natáhnout lýtko nebo si jednoduše vytvořit svalovou nerovnováhu, vám na kole v tomto směru nic moc nehrozí. Co se týče posilovacích cviků, pracujte ze startu pouze se svým tělem. To znamená dřepy, kliky, případně prkno na zpevnění středu těla.
 

About the author