K lásce nepatří žárlivost!

Možná jste i vy někdy cítili žárlivost. Pokud ano, můžete si velmi snadno přiznat, že to není úplně příjemný a radostí pocit, ba naopak je to poměrně bolestná stránka lásky. Tedy lásky tak, jak si ji momentálně představujeme!

pár

•    KDO MILUJE, NEŽÁRLÍ
Pokud opravdu někoho milujete, hluboce a z celého srdce, pravděpodobně na něj nikdy žárlit nebudete. Žárlivost totiž není produktem lásky, nýbrž produktem sexu. Lidé žárlí v momentě, kdy nemilují, protože se pouze obávají, že přijdou o svůj sexuální objekt. Každý z nás ví, že ten druhý se může kdykoliv odebrat a odejít k jinému partnerovi. Fakticky se toho ale bojíme. A z tohoto pocitu strachu nakonec vlastně žárlíme!

ložnice

•    ZTRACENÁ SVOBODA
Každý ve svém životě minimálně potkal jednu osobu, která žárlila. A protože žárlila, udělala všechna možná opatření, aby nebyl důvod žárlit. V takovém případě se partneři vzájemně omezují, aby nemohli mluvit s osobami druhého pohlaví, permanentně se sledují, lustrují si počítače, mobily… dělají prostě všechny ty šílené věci, které ve výsledku způsobují stejně jenom problémy. V momentě, kdy se toto děje, je člověk najednou mrtvým objektem svého partnera. Je hlídán, kontrolován a prakticky ovládán. SVOBODA JE PRYČ! Pak už partner zůstává čistě z ekonomického či praktického důvodu a nebo jen ze zvyku. Někdy dokonce ze STRACHU. Rozhodně toto partnerství pak není založeno na lásce.

•    UŠETŘENÁ ENERGIE
Pokud budete svoji energii šetřit, nebudete bojovat s partnery, nebudete žárlit a nebudete v neustálých konfliktech, můžete jít v přátelské atmosféře dál a můžete najít i někoho dalšího, kdo by vás mohl milovat a vy jeho, bez omezování svobody, bez žárlení, bez konfliktů. A tak šetřete energii na tom, že se nebudete upínat na partnerství s někým, s kým být nechcete. Nezůstávejte s někým, komu nedůvěřujete. Objevujte další lásky. Nedělejte ze sexu tu nejdůležitější část života, ale ani na něj nezapomínejte.

svatba

•    BDĚLOST
Buďme všichni bdělí v objevování lásky v sobě. Pokud budeme milujícími osobnostmi, určitě potkáme jiné milující osoby a můžeme pak společně putovat životem s láskou. Láska většinou nebývá bezpečná a proto se pro lásku nebojte riskovat!

Nezařazené

About the author